Nieuwjaarswens 2023

Het nieuwe jaar is weliswaar al bijna een week oud als dit blogstukje verschijnt, maar er is nog genoeg 2023 over voor een heilwens. Een korte versie daarvan is: ik wens alle lezers van dit blog een gelukkig en gezond nieuwjaar.

Mijn gebruikelijke nieuwjaarsknutsel heb ik dit jaar eenvoudig gehouden. Eigenlijk is hij iets te eenvoudig geworden, want het zigzagrandje valt er snel af. Een concreet goed voornemen is dan ook om volgend jaar een degelijker constructie te verzinnen. Verder wil het met de goede voornemens nog niet zo vlotten en ga ik dus maar gewoon door met wat ik vorig jaar ook al deed. Hooguit neem ik hier en daar wat gas terug. Dat laatste staat overigens los van de energiecrisis.

Ook voor 2023 heb ik weer een kalender gemaakt, deze keer met de titel Tegels. Er zitten inderdaad een of twee ‘echte’ tegels tussen die ik beschilderd heb, maar de meeste plaatjes zijn ‘gewoon’ afbeeldingen van andere vierkante werkjes, variërend van 10×10 tot 30×30 cm. Ze zijn gemaakt op uiteenlopende dragers (papier, mdf, paneel) en met verschillende materialen (gekleurde fineliner, acrylverf, ecolinestiften). Om voor de kalender een rechthoekig formaat te krijgen heb ik aan weerskanten een kolom minitegeltjes gezet.

Zo ziet bijvoorbeeld het blad voor januari er uit:

Hieronder staan de tegels van de verschillende maanden bij elkaar, zonder hun zijkolommen.

Voor alle zekerheid is hier nog een langere en meer op een bepaald terrein toegespitste versie van de heilwens: moge het voor iedereen een jaar worden waarin je je creatief en recreatief kunt uiten in het luisteren naar of beoefenen van muziek, in het schrijven of anderszins bezig zijn met taal, in schilderen of tekenen in kleur en zwart-wit, in experimenteren met baksels en andere geknutsel, en moge bij al die activiteiten de onvermijdelijke tegenslagen behapbaar en weinig in aantal zijn.

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s