In twaalf dagen een verhaal

In Taalpost, de nieuwsbrief van Onze Taal, stond een link naar een ‘Write-Along op bestelling’. Dat intrigeerde me en ik klikte hem aan. Je bleek je daarvoor te kunnen aanmelden en kreeg dan twaalf dagen lang elke dag een schrijfopdracht van Prompt! Schrijven. Na afloop zou je, als je alle opdrachten had uitgevoerd, een compleet verhaal hebben geschreven. Dat leek me wel wat, dus gaf ik me hiervoor op.

De eerste dag begon met de beschrijving van een situatie waarin iets misgaat en vervolgens ontwikkelt het verhaal zich met elke nieuwe opdracht. Daardoor moest ik mijn verhaal elke dag een nieuwe draai geven, want die opdracht sloot natuurlijk niet aan bij wat ik de vorige keer in gedachten had. Zo bleef het ook voor mij telkens een verrassing hoe het verder zou gaan.

Je dagelijkse resultaat publiceer je op een besloten platform waar je ook op elkaars bijdragen kunt reageren. Ik moest even uitzoeken hoe het precies werkte, maar uiteindelijk lukte het om mijn tekst erin te krijgen en hier en daar wat hartjes en duimpjes uit te delen.

De scène waarmee ik begon was:

Uit de nieuwe pot acrylverf had ik een flinke klodder wit op het palet van de als altijd ongeduldige mevrouw W gekwakt. Gehaast liep ik terug om de volgende kleur te pakken, zodat ze aan de slag kon gaan. Helaas zat het deksel er niet goed op. Met een blik en een paletmes lukte het om meer dan de helft van de verf van de vloer te schrapen, maar mijn spijkerbroek was nu definitief tot verfbroek gepromoveerd.

Ik was op dat idee gekomen door een opdracht op de schildercursus om een schilderij te maken met het thema ‘vlek’, waarvoor ik vlekken op mijn schilderbroek had gebruikt.

Wie benieuwd is hoe het verhaal zich verder heeft ontwikkeld, kan hier het uiteindelijke resultaat downloaden.


Ik vond dit ‘gestuurd’ schrijven zo leuk om te doen dat ik me inmiddels op Prompt! heb geabonneerd. Nu krijg ik elke week een schrijfopdracht. Die zal lang niet altijd uitmonden in een verhaal, maar geeft vast af en toe ook weer een aanzet tot een blogstukje.

En wie het zelf ook eens wil proberen: deelname aan de  ‘Write-Along op bestelling’ is gratis.

1 Comment

  1. Pingback: Stap voor stap | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s