Tafelzeiltje

Mijn eettafel heb ik tegenwoordig helemaal uitgetrokken tot een lengte van tweeënhalve meter. Daarom wilde ik een nieuw tafelzeiltje kopen van drie meter lengte. Verschillende winkels hebben buiten rekken staan met rollen zeil, dus ik had ruime keus. De meeste patronen zijn echter nogal uitgesproken en opvallend van kleur, wat niet prettig is als je aan tafel zit te lezen. Uiteindelijk kocht ik een tafelzeiltje met bovenstaand geometrisch motief.

Toen het op tafel lag bestudeerde ik het patroon wat nauwkeuriger en probeerde ik het op ruitjespapier te reproduceren, wat uiteindelijk min of meer lukte. Een aardig uitgangspunt om bijvoorbeeld een tegeltje te schilderen.

Zoals waarschijnlijk wel meer mensen heb ik altijd nog wel wat klusjes liggen en een daarvan was het camoufleren van een beschadiging van de commode op mijn slaapkamer. Aan de zijkant daarvan zaten oorspronkelijk handvatten, om handdoeken aan te hangen of zo, maar daardoor werd hij net te breed om goed tussen de muur en mijn bed te passen. Daarom had ik die eraf gehaald (er door de verhuizers af laten halen, eerlijk gezegd). Maar nu keek ik tegen een paar lelijke gaten aan. Die wilde ik met een mooi beschilderd mdf-plankje afdekken en daarvoor leek me het patroon van mijn tafelzeil heel geschikt.

Toen het plankje af was wilde ik het op de commode plakken. Met houtlijm smeerde ik de achterkant in en hoewel ik in een rare bocht moest hangen lukte het om het keurig recht onder de rand te krijgen. Maar helaas zakte het meteen naar beneden zodra ik het losliet en om nu een uur in die rare bocht te blijven hangen zodat ik het plankje handmatig op zijn plaats kon houden, is ook weer zowat. Gelukkig kon ik het met een paar wasknijpers tussen het hoofdeinde van mijn bed en de commode klemmen. En nu zit het muurvast: weer een klus geklaard!

Aan de andere kant van de commode zitten ook twee gaten, maar die kant staat tegen de muur, dus die zie ik niet. Het patroon van mijn nieuwe tafelzeiltje bevalt me wel. Dat zal ik vast nog wel een paar keer gebruiken.

4 Comments

  1. Ha Patty, wat een mooi patroon, het doet het goed zo op het kastje.
    Qua kleur en vorm, maar dan heel anders deed het me denken aan een batiklap die ik ooit van Maria heb gekregen en al jaren in de keuken op de kast ligt als loper. Ik kan hier geen foto invoegen, die stuur ik je per mail 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s