Nieuwjaarswens 2022

Traditiegetrouw wens ik iedereen in dit nieuwe jaar weer ‘alles wat wenselijk is’, zoals de gemeenplaats luidt. Ook dit jaar heb ik daarvoor eenvoudige ‘knutsels’ gefabriceerd, al zijn het er veel minder dan toen ik nog werkte en ook door het beperkte aantal mensen waarmee je sinds corona bij elkaar komt. Het is toch wat met die tradities. Veel ervan komen in december bovendrijven, wat toch een race tegen de klok inhoudt. Kerstkaart ontwerpen, check, kalender maken en laten drukken, check, versturen en/of uitdelen.

Het thema van de kalender is dit jaar ‘T-shirts’. Dit onderwerp diende zich aan toen ik in de loop van het jaar bezig was verschillende technieken uit te proberen. Daarbij gebruikte ik onder meer een vast stramien op ansichtkaartformaat van zes T-shirts die ik op verschillende manieren invulde en van een passende achtergrond voorzag

Zo heb ik T-shirts ingekleurd met verschillende stiften (fineliners, acrylstiften, ecoline), met opgeplakt papier, waarbij ik de vorm soms uit een print van mijn schilderijen had uitgeknipt, maar ook wel rechtstreeks uit mislukte werkjes in acryl of uit pakpapier. Daarnaast heb ik enkele textiele mogelijkheden uitgeprobeerd, zoals uitgeknipt vilt, gehaakt katoen en borduurwerk. De meeste resultaten heb ik naderhand nog wel een beetje ‘opgeleukt’ zodat de correcte term waarschijnlijk ‘gemengde technieken’ is geworden.

Voor de kalender heb ik dergelijke ‘kaarten’ van 15 bij 10 centimeter gebruikt. In lijn met ander werk waarmee ik bezig ben heb ik ook een werk gemaakt met alleen zwarte fineliner. Dat heeft geresulteerd in een 30×30-tekening van 25 T-shirts met vlakvullingen.

Een traditie die er dit jaar daarentegen helemaal bij in is geschoten is het maken van goede voornemens. Dat komt niet zozeer omdat ik eindelijk besefte dat dit zinloos is, als wel omdat ik het gewoon glad ben vergeten. Ik denk echter niet dat ik ze zal missen.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s