Uitzicht

Al sinds de eerste lockdown doe ik dagelijks enkele Tai-Chi-oefeningen. Je moet toch een beetje in conditie blijven, nietwaar. Ik doe dan in mijn keuken een serie basisoefeningen met uitzicht op het raam naar buiten in de huiskamer. Het komt voornamelijk neer op een kwartiertje geconcentreerd bewegen met je romp en armen, terwijl je verder stilstaat en recht voor je uitkijkt. Na enige tijd werd ik me ineens  bewust van dat uitzicht en wilde ik daar iets mee doen.

Ik maak regelmatig series waarin ik op een bepaald plaatje verschillende teken- en schildermateriaal uitprobeer om te kijken wat de effecten daarvan zijn, en een vereenvoudigde versie van dit uitzicht leek me daar ook wel geschikt voor. Daarom heb er daar een foto van gemaakt en die bewerkt tot een tekening in hoofdlijnen. Het ging me vooral om de rechte lijnen en vlakken, dus alle afleiding van planten, stapels boeken en ander los spul liet ik weg.

Dat heeft voorlopig geresulteerd in zes ‘werkjes’: drie zwart-wittekeningen: gestippeld met potlood en fineliner, gestreept met fineliner, en zwarte vlakken met een dikkere viltstift.

Daarnaast heb ik ook drie werken in kleur gemaakt. Die zijn respectievelijk ingekleurd met kleurpotlood en dunne gekleurde fineliners, met ecolinestiften en met acrylstiften, waarbij ik als basis voor de eerste tekening een print van de ‘gestippelde’ zwart-wit-tekening heb gebruikt.

Inmiddels ligt deze serie even stil, al heb ik nog wel een paar mogelijke uitwerkingen in gedachten. Het uitzicht is inmiddels wel veranderd, want nu het winter is zijn de gordijnen dicht als ik mijn oefeningen doe. Maar de ‘rommel’ die op de oorspronkelijke foto te zien is, ligt er ook nu nog steeds.

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s