Nieuwjaarswens 2021

Na het afgelopen jaar kan iedereen vast wel een heleboel goede wensen gebruiken, dus bij deze: moge het een goed, gezond en gezellig jaar worden, zonder nare schokkende gebeurtenissen en met een effectief en veilig vaccin. En mogen alle goede voornemens voor de verandering nu eens probleemloos gerealiseerd worden.

Dat laatste is, als ik terugkijk op mijn voornemens van 2019 en 2020, altijd wat problematisch. Ik vond bijvoorbeeld een briefje terug, waarop voor 2020 onder meer stond: ‘vaker naar de bibliotheek’. Dat is afgelopen jaar niet gelukt, maar dankzij mijn verhuizing en de lockdown heb ik er deze keer wel een ijzersterk excuus voor. Dit voornemen kan in de herkansing, al merkte ik bij de verhuizing hoe groot mijn stapel ongelezen en te herlezen boeken is.

De zinloosheid van de meeste voornemens blijkt ook uit mijn groslijst 2020 met tientallen ‘te doen’-items. De meeste kan ik doorschuiven. Bovendien stond wat ik wel heb gerealiseerd er niet op, dingen die tussendoor op mijn weg kwamen, zoals het ‘kraanvogelproject’. Mijn wandkalender voor 2021 is op dit thema gebaseerd.

De positieve kant van die te-doen-lijstjes  is dat ze nog heel wat potentiële onderwerpen voor een blogstukje kunnen opleveren. Daarom houd ik er ondanks de schijnbare vergeefsheid toch nog aan vast.

Zoals ik inmiddels al meer dan twintig jaar doe heb ik ook nu weer een nieuwjaarsknutsel gemaakt en voorzien van een priegelig (maar welgemeend): ‘Gelukkig 2021!’

3 Comments

  1. Pingback: Nieuwjaarswens 2022 | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s