Nu al vakantie?!

Sommige activiteiten zijn nauwelijks weer op gang gekomen of ze stoppen alweer, omdat de ‘grote vakantie’ is aangebroken. Op de schildercursus hebben we na de versoepeling van de maatregelen pas een paar keer op locatie gewerkt, waarbij het goed uitkwam dat niet iedereen er elke keer was.

In het lokaal was de plaats van de ezels zorgvuldig aangegeven en moesten we plastic handschoenen aan omdat we allemaal dezelfde verfpotten gebruiken. Het schilderij waaraan ik was begonnen heb ik (nog) niet af, maar ik heb wel een klein werkje afgerond en de eerste opzet voor een kraanvogelschilderij (20x20cm) gemaakt, die ik inmiddels thuis heb ‘vol gestippeld’.vakantie 2

Het seizoen hebben we min of meer op de gebruikelijke wijze afgesloten. Dan bespreken we met een drankje en een hapje het afgelopen jaar, horen we iets over de opzet van het volgende jaar, en vertelt iedereen over zijn of haar vakantieplannen. Dit jaar ontbraken de knabbels en andere hapjes, maar we hebben er vrolijk op los geëvalueerd. Ik heb me inmiddels alweer voor volgend jaar ingeschreven, want zoals gezegd is mijn schilderij nog niet af.vakantie 3

Bij Cantarella, mijn zangkoor, hebben we de laatste Zoom-repetitie achter de rug. De bonte avond met open podium waarmee we het seizoen gewoonlijk afsluiten ging deze keer niet door. Het via de computer repeteren was behelpen, maar achteraf waren de sessies best amusant, zeker als je bedenkt hoe ik op een fictieve vlieg op de muur moet zijn overgekomen. Bij de inzingoefeningen stond ik met een koptelefoon op voor de laptop en mijn pogingen om in canon mee te zingen met de dirigent, die ik door de koptelefoon kon horen (maar die vlieg niet), strandden regelmatig. Gelukkig luisterde er niemand mee. Na de vakantie hopen we weer ‘echt’ te kunnen repeteren, zij het met een gesplitst koor, maar dan moet er wel eerst een geschikte, goed te ventileren ruimte gevonden worden.vakantie 4

Mijn plannen voor deze grote vakantie verschillen niet van andere jaren. Thuisblijven en lekker bezig zijn. En elke week een blogstukje schrijven.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s