Mijn oude huis

Mijn oude huis mis ik niet, afgezien van Kyra, die elke dag aan mijn voordeur krabbelde om een koekje te halen, en de vanzelfsprekende contacten met de buren. Maar mocht ik een aanval van heimwee krijgen, dan heb ik een remedie bij de hand.

Eind vorig jaar had de woningbouwvereniging een brief gestuurd met de mededeling dat er plannen waren om iets met de flat te doen, een ingrijpende renovatie of zelfs sloop, wat het zou worden wisten ze nog niet. Dat was voor mij aanleiding om met andere ogen naar mijn huis te kijken, objectiever als het ware, zonder me te laten afleiden door de inhoud. Het resultaat daarvan was een serie foto’s van opmerkelijke details en bepaalde op de schildercursus mijn keuze van een jaarthema. Ik wilde van de meest aansprekende details een schilderij van 50 bij 50 cm maken. Toen ik ging verhuizen had ik er vier af, maar sinds maart ligt de voortgang van dit project stil door de coronamaatregelen.

Een paar van die schilderijen heb ik in mijn nieuwe huis opgehangen. Dus als ik last van heimwee krijg, kan ik ernaar kijken en zie ik meteen weer hoeveel ik erop vooruit ben gegaan. In de map ‘te doen’ zitten nog wel een paar foto’s die geschikt zijn om verder uit te werken, maar ik betwijfel of ik met dit project doorga wanneer ik weer op de cursuslocatie kan schilderen.

Hier zijn foto’s van de oogst tot dusverre.

De rode balkondeur met weerspiegeling van de ochtendzon, door de lamellen gezien vanuit mijn bed
Vloertegels in de wc weerspiegeld in de tegels aan de wand
Centraleverwarmingsbuizen langs het plafond (de kleuren van de muur en het plafond zijn In het echt witter)
De badkamer in het oude huis is inderdaad rijp voor een ingrijpende renovatie, maar het verval is wel schilderachtig.

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s