Voorsorteren

Plotseling ga ik op korte termijn verhuizen. Er kwam een seniorenappartement vrij waarvoor ik in aanmerking bleek te komen. Het is iets ruimer dan wat ik nu heb, en heeft bovendien een groot balkon op het zuiden, dus heb ik het dankbaar geaccepteerd. Maar ja, dan gaat alles ineens heel snel en is er geen tijd meer voor een grondige opruimactie. Het inpakken en de verhuizing heb ik uitbesteed, maar als ik naderhand weer iets terug wil kunnen vinden is het zaak om alles voor de inpakkers een beetje gestructureerd neer te zetten. Daarom ben ik nu aan het voorsorteren.

De ordners en lectuurbakken moeten allemaal in drie kastjes komen, na een vluchtige blik of de inhoud niet weg kan. Het meeste wil ik nog houden, maar na een paar keer diep ademhalen gooi ik af en toe wel iets bij het oud papier.voorsorteren 2

Ook van alle in de loop der jaren verzamelde papieren en papiertjes in allerlei kleuren, soorten en maten streef ik ernaar een deel weg te gooien. Dit lukt nog niet zo goed, maar ik heb nog een paar weken om mezelf streng toe te spreken. Een deel ligt in een ladekast of is al netjes opgeslagen in een grote plastic bak. De vele kleinere bakken met dingen en dingetjes zet ik alvast in verhuisdozen. Als ik ‘over’ ben ga ik die op mijn gemak verder uitzoeken. Wat verzamelt een mens toch een hoop spulletjes waarmee veel moois gemaakt kan worden!voorsorteren 3

Zonder na te gaan wat weg kan zet ik op de boekenplanken ook alle boeken neer die her en der onverwacht uit kasten opduiken, en ook de cd’s en dvd’s staan nu bij elkaar. Daar zullen de inpakkers een flinke klus aan hebben, denk ik, evenals aan de schilderijen en andere ‘werkjes’: die mogen voorlopig allemaal mee.voorsorteren 4

Het uitpakken (naar schatting 150 dozen volgens de verhuizer, dat is veel!) moet ik zelf doen. Eigenlijk verheug ik me daar wel op, want er komen vast allerlei vergeten parels tevoorschijn. Het verbaast me hoe efficiënt alles tot dusverre was opgeborgen. Misschien blijkt het nieuwe huis nu al te klein, maar dan kan ik daar alsnog aan de slag met mijn oude voornemen om alles eens grondig op te ruimen.

4 Comments

  1. En dan te bedenken dat mijn zus(onlangs verhuisd) 60 dozen had geregeld voor een “gemiddeld” gezin (ze zijn met 5). Maar dat waren er dan ook veeeeel te weinig! Patty, troost je, wij hadden er ooit 200 zonder creatievelingen te zijn! Succes, Djoke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s