Nieuwjaarswens 2020

Alle lezers van dit blog wens ik een gelukkig, gezond en creatief 2020 toe, met veel muziek, boeken en beeldende kunst, en alles wat verder wenselijk is. Moge er iets terechtkomen van al je goede voornemens! In mijn blogstukje van het vorige nieuwjaar noemde ik er een paar van mij voor 2019: het bakken van koekjes goed onder de knie krijgen (grotendeels mislukt), minder koffie gaan drinken en meer thee (gelukt), en als speerpunt ‘ontspullen’ (ik doe mijn best, maar het vordert nog niet erg).

De mislukte plannen schuif ik nu gewoon door naar 2020, aangevuld met het beter bijhouden van allerlei interessante tijdschriften en nieuwsbrieven, wat ongetwijfeld ook nieuwe stof voor blogstukjes zal opleveren. Er ligt een heel nieuw jaar klaar, een heel nieuw decennium zelfs, om daarmee aan de slag te gaan.

Aan de traditie om voor nieuwjaar een papieren knutsel te maken heb ik ook dit jaar vastgehouden. Deze keer heb ik hiervoor de aloude techniek van het vouwen van een muizentrappetje gebruikt, door sommigen ook wel een ‘kaboutertrapje’ genoemd. Je maakt zo’n trappetje van twee stroken papier die je eerst met een uiteinde loodrecht op elkaar legt en dan om en om over elkaar heen vouwt.nieuwjaarswens2020 2

Op YouTube zijn verschillende instructievideo’s te vinden (zoals deze nogal tenenkrommende en  deze zen-achtige), maar die had ik niet nodig, want ik heb dat al als kleuter geleerd. Met het resultaat kun je behalve een abstracte knutsel ook allerlei beesten en feestelijke slingers maken.

Mijn nieuwjaarsknutsels gebruik ik regelmatig als schildermodel en ik heb er ooit een haiku over geschreven. Dat gedicht heb ik vervolgens op muziek gezet. Voor dergelijke zelfgemaakte muziekstukjes heb ik in dit nieuwe jaar een nieuwe bladzijde op mijn website AdelaarArt gemaakt: Composities. Daar vind je de partituur van deze nieuwjaarshaiku (pdf nieuwjaarshaiku) en kun je een door de computer gegenereerde (niet zo fraaie) mp3-uitvoering beluisteren. Aan de weergave valt nog heel wat te verbeteren en het is me (nog) niet gelukt een audio-bestand in mijn blog te krijgen, maar ook die punten staan op mijn lijstje met goede voornemens.

[Inmiddels heb ik het audiobestand ingevoegd!]

nieuwjaarswens2020 3

Kleurig papierwerk

Geknipt, gevouwen, geplakt:

Gelukkig nieuwjaar!

4 Comments

  1. Jij ook een Gelukkig Nieuwjaar Patty! Ik heb ergens gelezen dat goede voornemens pas echt slagen als het voornemen duidelijk en specifiek is en opgedeeld kan worden in kleinere doelen waarmee je een planning kan maken. Om met de wijze woorden van dr Phil te spreken: “Some day” isn’t a day of the week!
    Cheers! 🙂

    Like

  2. Pingback: Nieuwjaarswens 2021 | Achter de sansevieria's

  3. Pingback: Lentehaiku | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s