Keuzestress

In september komt er schilderwerk van mij te hangen in verpleeghuis De Bieslandhof. Een van de problemen waar ik nu tegenaan loop is dat ik moet kiezen welke werken ik zal ophangen. Is het handig om er een thema bij te verzinnen? Waarom het ene schilderij wel en het andere niet? Welke criteria zal ik hanteren?

Op de aankondiging heb ik het in het midden gelaten en geschreven dat er ‘recent en wat ouder werk’ te zien zal zijn. Dat klinkt goed en legt niets vast.
Eigenlijk schuif ik de definitieve beslissing daarmee gewoon voor me uit. ‘Procrastinatie’ heet dat met een duur woord, uitstelgedrag. Maar volgende week zal ik toch echt een keuze moeten maken.keuzestress 2

Een vergelijkbaar keuzeprobleem doet zich voor bij het bijwerken van mijn website AdelaarArt. Daar ben ik de afgelopen dagen mee bezig geweest omdat ik er een aankondiging van de tentoonstelling neer wilde zetten en een brede keuze uit mijn werk (‘recent en wat ouder’) wil laten zien. Natuurlijk komt hiervoor lang niet alles in aanmerking en bovendien wil ik voorkomen dat het een onoverzichtelijke massa plaatjes wordt.
Inmiddels heb ik afbeeldingen van een aantal werken min of meer gerubriceerd in Dropbox-mappen gezet, met een koppeling op de website. Dat heeft het grote voordeel dat ik er naar believen bestanden aan kan toevoegen of er weer weghalen zonder dat ik de website hoef aan te passen.
Een probleempje bij deze ‘oplossing’ is dat de weergave van zo’n gallery niet altijd even duidelijk is. Het overzicht is soms een lijstje met nauwelijks waarneembare plaatjes en de namen geven ook weinig houvast. Als je eenmaal een bestand hebt aangeklikt komt de afbeelding wel goed op het scherm en kun je verder bladeren.keuzestress 3

Gelukkig staat er rechtsbovenaan  een icoontje met stipjes en streepjes waarmee je kunt aangeven dat je een andere overzichtsweergave wilt, met grote of kleine afbeeldingen.keuzestress 4

Kortom, hier heb ik de definitieve keuze adequaat voor me uit weten te schuiven. De selectie die ik voor de tentoonstelling zal maken is in september in de Bieslandhof te zien.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s