Goede voornemens

Al mijn lezers en volgers wens ik een gelukkig, voorspoedig, gezond, muzikaal en creatief 2019 toe, kortom ‘alles wat wenselijk is’, met drie zoenen in de lucht, en moge al je goede voornemens waar gemaakt worden. Tradities zijn er om in ere te houden, nietwaar. En goede voornemens horen daar nu eenmaal bij.

Elk jaar stel ik op 31 december een voornemen voor het komende jaar vast en een enkele keer lukt dat ook. Eigenlijk gaat dat het beste als ik mijn doel wat vaag houdt, zoals ‘vaker vegetarisch eten’. Meestal vergeet ik echter al gauw wat ik van plan was en denk ik er pas bij de volgende jaarwisseling weer aan. Soms kan ik dat oude voornemen dan gewoon voor het nieuwe jaar gebruiken. Zo was ik een aantal jaren achtereen van plan om naar een voetbalwedstrijd van mijn buurjongetje te gaan kijken, maar kwam dat er nooit van. Als voornemen heb ik dat inmiddels laten vallen.

Komend jaar wil ik het bakken van koekjes goed onder de knie krijgen, en minder koffie gaan drinken en meer thee. Dat moet lukken. En verder wordt ‘ontspullen’ een speerpunt. Daarmee heb ik afgelopen jaar al een begin proberen te maken (zie eerdere blogs over boekenafscheid en een theepot). Ik zal jullie op de hoogte houden van de vorderingen (en mislukkingen).nieuwjaarswens 2

Sinds 1997 maak ik elk jaar traditioneel een ‘nieuwjaarsknutsel’ van papier. Aanvankelijk was dat voor mijn collega’s, maar nu ik met pensioen ben maak ik ze voornamelijk voor de mensen met wie ik Oud en Nieuw vier. Dat is heel wat minder geknutsel. Jullie als bloglezer zullen het moeten doen met een afbeelding, maar de wensen zijn er niet minder gemeend om. Ik hoop dat jullie ook dit jaar mijn blog blijven volgen.

Als extra zien jullie hieronder hoe de magische boon van het vorige blog er nu voor staat. Hij is nog uitbundiger gegroeid dan ik had verwacht!nieuwjaarswens 3

5 Comments

  1. Ook voor jou een heel goed jaar, Patty. In mijn “je gooit het niet weg, maar bewaren dient ook nergens toe” doos, liggen nog een heleboel nieuwjaarsknutsels/frutsels die ik ooit van je gekregen heb!
    (Als de krokusbollen die ik van je gekregen heb, over een paar maanden net zo naar het licht verlangen als jouw magische boon, mag ik niet ontevreden zijn. Spannend!)

    Like

  2. Pingback: Nieuwjaarswens 2020 | Achter de sansevieria's

  3. Pingback: Nieuwjaarswens 2021 | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s