Jaar van de hond: Trijntje

Trijntje van John is een dochter van Grietje van Anita en een onbekende Shih Tzu. Ze is geboren in 2009 en heeft, zoals John altijd enthousiast zegt, ‘een brutale kop’. Trijntje wordt door John overigens altijd als ‘Treintje’ gespeld, maar daar ben ik het niet mee eens.

Als huisgenoot van Tooske komt een zekere brutaliteit natuurlijk best van pas. Trijntje is assertief genoeg om Toos weg te jagen wanneer die een poging doet om haar bakje leeg te eten. Zoals gezegd is ze de dochter van Grietje en toen ze nog klein was leek ze op haar, qua aaibaarheid en kapsel, en had ze ook zo’n schattig strikje op haar hoofd.trijntje2

Maar sinds ze bij John woont, heeft haar uiterlijk meermalen een grote verandering ondergaan. Dat komt omdat hij haar zelf trimt, en zich dan vooral uitleeft op haar kapsel. Dat levert niet altijd een even flatteus resultaat op, maar leidt wel tot innovatieve creaties. Als haar kuif heel kort is komen haar mooie grote ogen in ieder geval goed uit.trijntje3

Trijntje is duidelijk geen over het paard getild nuffig schoothondje, want het allerliefst zwemt ze in (vies) water en rolt ze door ongedefinieerd afval in het park. Ze moet dan ook regelmatig in bad omdat ze stinkt. Begin deze zomer had ze veel last van vlooien, maar gelukkig is dat verholpen met een kuurtje.trijntje4

 

5 Comments

  1. Pingback: Jaar van de hond: Grietje | Achter de sansevieria's

  2. Pingback: Het Jaar van het Varken | Achter de sansevieria's

  3. Pingback: Jaar van de Os | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s