Jaar van de hond: Grietje

Grietje van Anita is een kruising tussen een Maltezer leeuwtje en een Shih Tzu en is in januari 2008 geboren. De kleur waarmee ik haar associeer is een lief zachtroze. Dat komt waarschijnlijk ook doordat ze vaak een roze strikje draagt en een roze tuigje heeft.

Grietje wordt overigens zelden zo genoemd. Ze krijgt allerlei koosnaampjes, zoals Grietepiet, Popke Flopke, Poeh-Pahhh en Poepelaatje. Ze heeft een gelijkmatig, vriendelijk karakter en is echt een aaibaar hondje, maar ze laat zeker niet over zich heen lopen door de grotere en drukkere honden in de roedel.

Ze is ook moeder: ze heeft twee nestjes gehad. Het eerste was negen jaar geleden, in 2009, en op foto’s van de echo zie je allemaal kleine ruggengraatjes in haar buik. Ik vond het fascinerend om te zien. Toen de pups er eenmaal waren, was Grietje uitgeput.grietje 2

Een van de dochters uit dat eerste nestje is Trijntje, die inmiddels ‘Trijntje van John’ is. Het tweede nestje kreeg ze drie jaar geleden, in 2015, en daarvan is Loena nog regelmatig in beeld: zij logeert vaak bij Anita.

Grietepiet heeft één vervelende eigenschap: ze snurkt.

grietje 3

 

5 Comments

  1. Pingback: Jaar van de hond: Trijntje | Achter de sansevieria's

  2. Pingback: Het Jaar van het Varken | Achter de sansevieria's

  3. Pingback: Jaar van de Os | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s