Jaar van de hond: Tooske

Tooske van John is geboren op 1 december 2008. Ze is een kruising tussen een Mechelse herder en een rottweiler, en af en toe erg eigengereid: ‘Toos hopeloos’. Als ze aan de lijn wordt gehouden knaagt ze daar net zo lang aan totdat ze vrij is. Zo heeft ze al heel wat touwen versleten. Maar ze is ook lief, speels en onvermoeibaar. En beresterk.

Begin 2009 was het nog een schattig hummeltje dat je zo in je binnenzak mee zou willen nemen, met haar rattenstaartje en geflipte oortjes. En ze had van die vreemde extra ‘teentjes’. Dat had ik nog nooit gezien. Dat heten hubertusklauwtjes. Een hubertusklauw is een rudimentaire vijfde teen aan de binnenzijde van de achterpoot.tooske2

Met al haar energie heeft Toos ook altijd honger. Zodra ze op de galerij komt en ziet dat de deur bij Trudy open is, heeft ze binnen de kortste keren het eetbakje van Kyra en dat van de kat Nani leeggegeten.tooske3

De eerste keer zwemmen was misschien wat onwennig, maar sindsdien is er geen houden meer aan. Het enige waar Tooske bang van is, is vuurwerk. Oud en Nieuw is dan ook geen feest voor haar. Ze mag dan schuilen in de badcel.tooske4

4 Comments

  1. Pingback: Jaar van de hond: Trijntje | Achter de sansevieria's

  2. Pingback: Het Jaar van het Varken | Achter de sansevieria's

  3. Pingback: Jaar van de Os | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s