Jaar van de hond: Kyra

In het kader van het Chinese jaar van de hond is hier een portretje van Kyra. Kyra van Trudy en Ruben is mijn grote kleine vriendin, een enthousiast, aaibaar knuffelhondje, dat ook nog eens verschrikkelijk snel kan rennen.

Zoals vrijwel alle honden die ik ken houdt ze van hondenkoekjes, en als ze los op de galerij loopt krabt ze steevast aan mijn deur: je weet maar nooit! Regelmatig doe ik inderdaad open en dan rent ze snel naar de keuken, waar de koekjes staan. Bingo! Maar niet meer dan één koekje per dag, want anders wordt ze te dik. Met een knuffel is ze gelukkig ook tevreden.

Soms ‘leen’ ik Kyra even voor een wandeling, als ik zin heb in gezelschap. Stevig doorstappen is er dan niet bij, want elk graspolletje moet besnuffeld worden en met een paar druppels beplast.kyra 2

Kyra is ook een nieuwsgierig hondje. Als ik langs de flat loop, op weg naar de supermarkt of de bushalte, zit ze vaak op de uitkijk voor het raam. Als ze me ziet lijkt het of ze me herkent en zich verbaasd afvraagt: waarom mag ik niet mee?kyra 3

Inmiddels is Kyra bijna vijf jaar oud. Ze is volgens haar paspoort op 16 juni 2013 geboren in Griekenland. Trudy en Ruben ontdekten haar op internet, waarna ze via een stichting en een gastgezin uit Zoetermeer als klein hondje bij hen is gekomen. En ook een beetje bij mij.

kyra 4

 

 

7 Comments

  1. Pingback: Alfabet: de K van kijken | Achter de sansevieria's

  2. Pingback: Jaar van de hond: Tooske | Achter de sansevieria's

  3. Pingback: Het Jaar van het Varken | Achter de sansevieria's

  4. Pingback: Mijn oude huis | Achter de sansevieria's

  5. Pingback: Jaar van de Os | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s