Schilderen bij de VAK

De VAK, waar ik mijn schilderlessen volg, gaat deze zomer verhuizen en er zijn verschillende crowdfundingacties opgezet, onder meer voor de teken- en schilderateliers. Ter ondersteuning daarvan heeft Marieke Thiescheffer een promotiefilmpje gemaakt en daarin ben ook ik tijdens een les te zien.

De film geeft namelijk een impressie van drie groepen die op de maandagavond schilderen, waaronder ook mijn groep, met Niels Janssen als docent. De bladzijde waarop je de film kunt starten (en meer over de geldinzamelactie kunt lezen) verdwijnt waarschijnlijk op 24 april 2018, want dan is die actie afgelopen.VAK2

Het zal na de vakantie wel vreemd zijn, om in plaats van naar ‘de VAK’ naar ‘OPEN’ te gaan, want zo gaat de nieuwe locatie heten. Het komt erop neer dat de VAK intrekt bij de bibliotheek, die DOK heette. De naamgeving van Delftse culturele instellingen verdient geen schoonheidsprijs. Het gebouw wordt nu verbouwd, maar er is te weinig geen geld voor speciale voorzieningen, zoals goede ventilatie en een afdoende geluidsisolatie. In het VAK-gebouw wordt tijdens onze les op de verdieping boven ons ijverig geoefend op tapdansen of flamencostampen, dus ik begrijp de noodzaak.VAK3

Tijdens de filmopnamen was ik bezig met het schilderij waarvan ik in het blogstukje ‘Papierreliëfs: een tweede basiselement’ heb uitgelegd hoe het tot stand is gekomen. Dat komt in de film ook kort ter sprake, maar ik betwijfel of dat verstaanbaar is. Iets meer aandacht aan mijn articulatie kan geen kwaad.VAK4

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s