Carnaval

Wat er dit weekend al niet rondliep in Delft! Behalve dit James Bond-duo zag ik onder meer een kind in konijnenpak met een bosje wortels in zijn of haar hand, een kleine ridder en een parmantige Pippi Langkous die bedrieglijk echt leek. In een kinderwagen lag een mini-zeerover met een ooglapje en een mooie steek op luidkeels te huilen.

Die kinderen kwamen allemaal terug van de grote carnavalsoptocht met praalwagens. De optocht heb ik weten te ontlopen, en ook heb ik de Markt gemeden, waar het eindpunt was. De luide hoempa-basdreun was echter in de hele binnenstad te horen. Daar liepen ook groepjes feestvierders, gehuld in de onvermijdelijke boerenkielen met rode zakdoeken of afzichtelijke, maar ongetwijfeld warme dieren-onesies. Een aantal volwassen vrouwen liep rond in weinig flatterende roze tutu’s. Carnaval is buiten de contreien waar ze er écht aan doen eigenlijk iets voor kinderen, vind ik. Toch was het alles bij elkaar wel een fleurig gezicht.carnaval 2Ook ik heb toen ik jong was een keer aan carnaval meegedaan! Het bewijs daarvan is te zien op deze oude foto’s. Daar staan wij, broers en zussen, meer dan vijftig jaar geleden op een rijtje te poseren, klaar voor de kindercarnavaloptocht.carnaval 3Hans was verkleed als kabouter met een baard van watten, Guus als ridder (in die tijd was Ivanhoe op de televisie!), met de deksel van de grote erwtensoeppan als schild, Carla was als bloem en ik als toverfee in een gewaad van crêpepapier, en ik had lipstick op!

Van de optocht zelf herinner ik me niets meer, maar volgens mij hadden we geen prijs gewonnen.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s