Flatcollage met floppy’s

Op de cursus was gevraagd om iets met een krantenfoto te doen. Dit plaatje van een aantal immense flatgebouwen sprak me aan, door de verticale stroken en daarin een regelmaat met kleine variaties. Met dit beeld in mijn achterhoofd ging ik aan de slag.

Het begon met wat veredeld knutselwerk. Van de floppy-collages waren er nog een paar floppy’s over, die ik nu demonteerde. De verschillende onderdelen plakte ik in kolommen op een plaat mdf van 50×60 cm. De verticale lijnen markeerde ik met stukken tape uit eveneens ter plaatse gesloopte audiocassettes en videobanden.
Het resultaat was nogal zwaar, maar beantwoordde naar mijn idee wel min of meer aan het beeld dat de krantenfoto bij me had opgeroepen.flatcollage 2

Op basis van deze collage maakte ik met viltstift een tekening op A4-formaat met omtreklijnen. Die tekening kopieerde ik een paar keer en ik probeerde verschillende invullingen uit, eveneens met zwarte viltstift.flatcollage3a

Toch wilde ik graag kleur aanbrengen in het beeld. Dat resulteerde in dit schilderij van acrylverf op papier (65 cm bij 50cm). Flatgebouwen zijn hierin misschien niet meer te herkennen, maar hopelijk nog wel de gedachte aan verticale lijnen en variaties in regelmaat.flatcollage3b

Inmiddels ben ik door mijn voorraad oude floppy’s heen. Voor volgende collages zal ik dus andere materialen moeten gebruiken.

 

 

4 Comments

  1. Prachtig hoe jij van afvalmateriaal mooie kunst weet te maken Pat! Overigens heb ik nog wel een paar floppy’s liggen mocht je nieuwe inspiratie hebben. Of start ik op die manier een nieuwe inzamelactie? Ik weet dat je huis al vol ligt met genoeg knutselmateriaal!

    Like

  2. Pingback: Slopen | Achter de sansevieria's

  3. Pingback: Afgedankte floppy’s | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s