“Cantarella meets Britannia”

Vrijdag 17 november staan we daar weer, in zwart tenue met corsage of pochet, en NEE geen bruine schoenen alsjeblieft! Netjes gekapt, en NEE geen parfum, aftershave of ander geurtje gebruiken svp. En ook geen al te uitbundige bling-bling als versiering. Kortom: Cantarella geeft haar najaarsconcert, onder de bezielende leiding van Johan Sonneveld (en ik zing mee, aan de linkerkant vanuit de zaal gezien).

Het motto van het concert is “Cantarella meets Britannia”. We voeren namelijk werken uit van Engelse componisten. Voor de pauze een Te Deum en Benedictus van Edward Elgar. Deze hebben een Engelse tekst, al doen de titels anders vermoeden. En daarna zingen we de Five Mystical Songs van Ralph Vaughan Williams, met als solist de bariton Henk Neven.

concert2Na de pauze zingt Henk Neven ook de solopartij in de Songs of the Fleet van Charles Villiers Stanford. Dat zijn vijf liederen over de vloot die het trotse boegbeeld was van het oude Engeland.

Het Holland Symfonie Orkest, dat ons bij dit concert begeleidt, zal bovendien ‘Nimrod’ spelen uit de Enigma Variaties van Elgar.

We besluiten het concert met twee evergreens: het door Elgar georkestreerde Jerusalem en Elgars Pomp & Circumstance nr.1, oftewel ‘Land of Hope and Glory’.

Kortom: dat wordt lekker zingen!

En het wordt vast ook lekker om naar te luisteren, dus aarzel niet en kom 17 november naar de Raamstraatkerk. Aanvang 20:15, kerk open vanaf 19:30. Kaarten (€25 in de voorverkoop, €27 aan de kerk, en als je nog geen 18 bent €17,50) via muziekhandel van Buytene, de leden van Cantarella of de website www.cantarella.nl.

En dan krijg je ook nog een consumptie en een programmaboekje!

concert3

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s