Afscheidsreceptie

Maandag 25 september was de officiële afscheidsreceptie van mijn werk. Na meer dan 40 jaar bij het SCP ben ik nu vervroegd met pensioen. Dit heuglijke feit wilde ik vieren in een vreugdevoller omgeving dan het bedrijfsrestaurant.

Voor de afscheidsreceptie had ik daarom een expositie georganiseerd in Galerie Studio Lissabon in Den Haag, met mijn schilderwerk en foto’s van mijn nichtje Jolene. Het was daardoor een stuk gezelliger dan in een kantoorgebouw.

bloemenIk werd overladen met lieve, leuke en nuttige cadeautjes en kreeg alle mogelijke goede wensen voor mijn toekomst als pensionada. In de toespraken werd me lof toegezwaaid en daarna zwaaide ik lof terug, met enige kanttekeningen en wat wijze woorden.
Ook werd er een speciaal voor mij gemaakt lied gezongen!

Eten

De cateraar Haagse Hapjes had het thema ‘schilderende methodoloog bij het SCP’ verwerkt in de hapjes. Dat was hun wonderwel goed gelukt met een taartdiagram van crudités, een staafdiagram van sandwiches, en een schilderij van kaas en worst.
Maar bitterballen waren er natuurlijk ook, want we blijven natuurlijk wel ambtenaren en een receptie zonder bitterballen is ondenkbaar.

catering

Drinken

john en anitaDankzij de inspanningen van Anita en John bleven de glazen gevuld en werden de flesjes bier ontkroonkurkt.
Tussen de bedrijven door zorgden ze voor de afwas, zodat het niet opviel dat er misschien wat weinig glazen waren.

En er is die avond maar één glas gesneuveld.

Groeten

groetVoor iedereen was er een door mijzelf gefröbelde afscheidsgroet. Dergelijke papierwerkjes maakte ik de afgelopen jaren altijd als nieuwjaarswens voor enkele vrienden en mijn naaste collega’s.

Nu stond er geen jaartal op: deze groeten gelden voor onbepaalde tijd.

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s