Blikclipjes

Maandenlang heb ik de grond afgezocht naar blikclips. En van elk blikje soep of doperwten dat ik had gebruikt sloopte ik de clip van het deksel. Daar kun je je nog gemeen aan snijden. Wat ik ermee zou gaan doen bleef nog wat vaag, maar ik wilde er genoeg hebben wanneer de inspiratie toesloeg. Ik fröbelde wat op een klein paneeltje en vervolgens begon ik aan een groter werk.

De clipjes plakte ik op een paneel van 50×50 en de tussenruimtes en sommige ‘ogen’ vulde ik met acrylverf in de hoofdkleur en met gele oker als bijkleur. De buitenkant kreeg de hoofdkleur aangelengd met veel wit. De voorraad clipjes was aanvankelijk niet toereikend voor het eerste werk, een collage in groen, maar ik kreeg hulp van Henk, die elke dag het clipje van zijn blikje met energiedrank bijdroeg,  en van John, die al zijn bierdrinkende vrienden inschakelde, en toen ging het snel. Die eerste, groene blikclipcollage deed in de verte denken aan de klaver van speelkaarten en al gauw had ik genoeg clipjes om ook voor de andere kleuren een paneel te maken: ruiten, schoppen en harten.

2015 blikclips - klaver 2015 blikclips - ruiten 2015 blikclips - schoppen 2015 blikclips - harten

Deze vier werken blijken het goed te doen als felicitatieplaatje op een prentbriefkaart. Met enige fantasie lijken het dan rijk geborduurde, met zilver en parels bestikte doeken.

blikclipcollage klein 1blikclipcollage klein 2De ‘kleintjes’ die ik tussendoor heb gemaakt hebben meer weg van een operette-ridderorde.
Het sparen is nog een tijdje doorgegaan en inmiddels staat er een bak vol in de kast te wachten op verdere verwerking.

5 Comments

 1. Super mooi Patty! Ik wist dat je creatief was, maar was enorm verrast door je werken in Galerie Studio Lissabon in Den Haag! Deze schilderijen waren van afstand al mooi en toen ik dichterbij kwam om ze beter te bekijken vond ik helemaal speciaal, al die blikclipjes :O Wauw. Verder was ik ook erg onder de indruk van je abstract werk met figuren en je detailschilderijen. Ik volg je blog vanaf nu dus ben benieuwd wat er allemaal nog langs gaat komen.

  Like

 2. Op je expositie in Den Haag was ik al helemaal verbaasd over jouw creativiteit op zo’n breed vlak. Je schilderijen zijn al heel divers met prachtige portretten, mooie stadsgezichten ( vooral die brug) en ook het abstracte werk in verschillende uitvoeringen. En dan bovendien nog deze geweldige uitvinding van je om creaties te maken met die clipjes en ook met de floppies. Supergoed van je, wat ben je een veelzijdige kunstenaar Patty!
  Je hebt nu al duidelijk laten zien, dat achter de sansevieria’s zitten niets voor jou is, hoewel dit wel een prachtig zelfportret heeft opgeleverd.
  Groetjes, Greta

  Like

 3. Pingback: Vijf jaar achter de sansevieria’s | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s