Zomerklaar

De temperatuur is nog wat aan de lage kant, maar nu het bijna mei is, werd het tijd om mijn balkon ‘zomerklaar’ te maken. De winterviooltjes waren inmiddels nagenoeg aan hun eind en van de andere plantjes had de helft het niet overleefd. Dat kwam waarschijnlijk door de regen, want echt koud is het deze winter niet geweest.

Dus reed Anita me in de auto met een paar grote tassen (en vergezeld van een klein hondje) naar kwekerij De Bloeiende Kas in Delfgauw. Daar stonden lange rijen met perkplanten die ook op een balkon tot hun recht kunnen komen. Gelukkig was op bordjes vermeld hoe groot ze konden worden. Ik had niet meer dan een vaag plan in mijn hoofd welke planten ik wilde hebben en ben vooral afgegaan op de kleur en het formaat. We laadden een boodschappenkar vol uiteenlopende planten over in de tassen en namen ook een grote zak met veertig liter aarde mee. Thuis gingen we meteen aan de slag.

In een van de bloemloze bakken, waar nog wel aarde in zat, kwamen we een verrassing tegen. In een hoekje stond een klein sprietje, dat we niet thuis konden brengen. Dat hebben we voorzichtig uitgegraven, en de spriet bleek ontsproten aan een eikel! Hij heeft nu in een eigen bloempotje en krijgt deze zomer extra aandacht (en water). Ik ben benieuwd of en hoe dit sprietje zich gaat ontwikkelen. Dat het een echte eik wordt zal ik niet meer meemaken, maar de eerste stappen in die richting misschien wel.

Nu is mijn balkon klaar voor de zomer. Er hangt een bak met afrikaantjes en een met begonia’s. Verder zijn er een paar bakken met mooie planten waarvan ik de naam helaas al kwijt ben. En dit jaar heb ik het eindelijk aangedurfd om ook een paar geraniums te kopen. Ze hebben zulke mooie kleuren! De sansevieria’s blijven ook dit jaar weer binnen.

4 Comments

  1. Pingback: Plantennieuws | Achter de sansevieria's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s